Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.

SETEMBRE. TORNADA A L'ESCOLA I A LA FEINA. I ELS NOSTRES ANIMALS?

Setembre. Tornada a l'escola i a la feina. I els nostres animals? · NATUR CENTER
Setembre. Tornada a l'escola i a la feina. I els nostres animals? · NATUR CENTER
Setembre. Tornada a l'escola i a la feina. I els nostres animals? · NATUR CENTER
La tornada a la rutina diària després d'aquests mesos de vacances també afecta als nostres animals. Després d'un llarg període de vacances on els nostres animals han passat la major part del temps amb nosaltres i gaudint de la nostra companyia, hem d'afrontar tots junts la tornada a no compartir tantes hores plegats.

Ansietat per separació, depressió, tristor,...totes aquest factors poden presentar-se després de la vacances i amb la tornada a la feina dels adults de la família i amb la tornada a l'escola dels petits de la casa, aquestes situacions s'accentuen. Hem d'estar alerta als comportaments dels nostres animals en aquestes èpoques, sobretot dels gossos, que són qui més acusen aquests canvis de rutines tan dràstics a les nostres vides.

Si el nostre gos està apàtic, no té ganes de fer res ni de jugar, està tot el dia tombat, no vol menjar ni jugar, s'amaga o fuig, el més probable és que el nostre gos estigui deprimit. Si per altre banda, està tot el dia bordant, plorant, udolant, fent malbé les portes, mobles o parets, o fa les seves necessitats quan i on no toca, el més probable és que estigui patint ansietat per separació.

Com podem fer que aquests canvis siguin el menys traumàtics?

- Durant l'època de vacances, moltes de les rutines es trenquen, donant lloc a descontrols d'horaris d'alimentació, de descans, de passeig, de joc,..., per això, el més recomanable és que de manera progressiva anem restablint les rutines que portarem a terme en el nostre dia a dia, ja que els animals es troben més segurs i confiats amb rutines.

- Hem d'anar deixant-lo sol de forma gradual, no podem fer un canvi dràstic d'un dia per l'altre.

- Perquè es vagin acostumant a la nostra marxa de casa, hauríem de repetir algunes vegades la rutina que tinguem abans de marxar, però aquestes vegades sense sortir de casa, per tal que no associï les nostres accions amb el fet de marxar de casa i comenci a posar-se nerviós i amb ansietat.

- Deixar-li alguna joguina tipus KONG o similar per tal que s'entretingui la màxima estona possible, amb premis i llaminadures al seu interior, per associar aquesta joguina a un moment positiu del dia.

- En la nostra tornada a casa, donar-li molts mimitos i dedicar-li una estona a jugar, sempre i quan s'hagi calmat.

- Hem d'intentar duu a termes passejos calmats i relaxats tant pel matí com per la nit.

- Molta paciència, sobretot tenir paciència amb el nostre animal i amb el temps que necessita per adaptar-se.

Al mercat, també hi ha remeis naturals que ajuden a tranquil·litzar el nostre animal en cas de situacions d'estrès o ansietat per separació, i n'hi ha en múltiples formats, ja sigui en spray, comprimits, difusors o en format de collar per ajudar a calmar al nostre animal, no dubtis a posar-te en contacte amb els professionals perquè t'assessorin.

La millor solució que pots trobar en cas que el teu animal pateixi alguna d'aquestes situacions és la d'acudir a algun centre especialitzat o al teu veterinari per rebre'n l'assessorament d'un professional.

Si nosaltres acusem la tornada de les vacances, els nostres animals també ho pateixen i no entén com poden canviar tant les coses d'un dia per l'altre. Doneu molt de carinyu als vostres animals per ajudar-los a fer aquesta transició el màxim de bé possible.

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.