Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.

ELS CONILLS D'ÍNDIES, UNS COMPANYS IDEALS

Els conills d'índies, uns companys ideals · NATUR CENTER
Els conills d'índies, uns companys ideals · NATUR CENTER
Els conills d'índies, uns companys ideals · NATUR CENTER
El conill d'índies o la coneguda popularment com cobaya és un rosegador perfectament adaptat a conviure amb les persones i és un animal ideal pels més petits de la casa. Diem que és un animal ideal ja que reuneix un conjunt de característiques que el fan menys exigent, més fort i més sociable que altres mamífers.

Com a característiques destacades diríem que la seva activitat es desenvolupa durant el dia, fet important ja que molts rosegadors són animals de tendències nocturnes, no té problemes importants d'alimentació, cria fàcilment però sense la proliferació d'altres animals com el hàmster, té una vida bastant llarga i a més no requereix tantes atencions com el conill o la fura. Però l'avantatge que el converteix en una mascota tant adequada és el seu caràcter tranquil, social i fàcilment domesticable, que fins i tot li permet realitzar certes accions com sentar-se o respondre en funció del so que li emetem. Pels més petits, podem dir que és el rosegador idoni, ja que mai mossegaran, donat que el seu sistema de defensa no es basa en mossegar sinó en quedar-se immòbil.

Existeixen diferents varietats de cobayes. De diferents colors, des de negre o marró fins a blanc o tricolor. El seu pèl també pot ser diferent, doncs pot variar entre pèl curt, semi llarg, llarg o amb pèl rissat o llis, i fins hi tot n'hi ha sense pèl. Totes elles arriben a fer uns 20 cm de llargada i entre uns 800 gr i un quilo de pes quan assoleixen l'edat adulta.

Les cobayes són uns animals acostumats a viure en grup, per tant, podem combinar diversos conills d'índies dins d'un mateix espai. També existeix la possibilitat de tenir un sol exemplar, en aquest cas hem de dedicar-li més temps per estar amb ell i acaronar-la contínuament.

L'allotjament del nostre conill d'índies és molt més pràctic que el que pugui necessitar un conill o una fura, ja que en primer lloc, la mida de la cobaya en edat adulta és molt menor que la d'un conill, i no necessita un gran espai per fer exercici com podria necessitar una fura. Per tant, amb un estil una mica més petit d'una gàbia de conill tindrem espai suficient perquè la nostra mascota es mogui còmodament. És important proporcionar-li un espai net amb material absorbent i una caseta on poder refugiar-se. Com molt animals, és important que el lloc on el col·loquem no hi passi corrent d'aire ni estigui directament al sol. A la gàbia podem afegir-hi petits complements com escales, rodes o rampes perquè faci una mica d'exercici durant el dia i així mantingui perfectament el seu estat de salut. A més d'aquest material, li hem de proporcionar palla perquè ella mateixa es creï el seu llit dins de la seva caseta, ja que són animals que els hi agrada descansar ben tapadets.

Pel que fa a l'alimentació del conill d'índies, als centres especialitzats hi ha una àmplia varietat de productes alimentaris compostos de llavors, vegetals i fruites adequats especialment per a ells que sumen una bona nutrició amb gustos atraients. A diferència d'aliments per conills, els preparats per cobaya porten una quantitat més elevada de Vitamina C, ja que per sí sols no són capaços de generar-ne suficient pel seu organisme. Per aquest motiu, es recomana complementar la seva alimentació amb fruites i verdures fresques altes en aquesta vitamina (recomanem la taronja o el pebrot). Per tal d'enfortir la seva nutrició, és important que l'animal disposi de fenc per aportar els nutrients que aconsegueixen a la natura i afavorir una digestió correcta. El més important de tot, és que hi hagi a la nostra gàbia un abeurador on hi hagi sempre aigua.

En quant a la higiene de l'animal, és un animal que si mantenim el seu espai net i polit, no s'embruta excessivament i tampoc genera males olors. Si decidim banyar la nostra cobaya ho podem fer amb un xampú en sec o bé, en un indret amb una temperatura agradable i evitant corrents d'aire, la temperatura de l'aigua ha de ser tèbia i utilitzant un xampú especialitzat per rosegadors. Als centres especialitzats trobareu un ventall de productes per ajudar a mantenir la higiene de la vostra mascota: xampús en sec, xampús per banys, antiparasitaris, colònies, desodorants,... A més del bany, les cobayes poden atraure una quantitat important de pols en el seu pèl, per aquest motiu podem raspallar-les amb raspalls adequats.

A part dels productes purament alimentaris i els complements necessaris per allotjar la nostra mascota, també hem de pensar en proporcionar-li productes llaminers, productes per rosegar i varietat de joguines perquè s'entretinguin jugant i facin exercici a la vegada.

Els conills d'índies són la mascota ideal per una llar, ja que són el suficientment grans per ser mimats i lo bastant petit per ser agafats i no ocupar molt d'espai, en definitiva, són uns entranyables companys per tota la família.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.