Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.

PROTECCIÓ DELS GORIL.LES DE MUNTANYA

NATUR CENTER · tots els animals i de tot pel seu benestar · la teva botiga d'animals al maresme
NATUR CENTER · tots els animals i de tot pel seu benestar · la teva botiga d'animals al maresme
Des de l 'equip de NATUR CENTER us convidem a implicar-nos més amb el nostre entorn, per aquest motiu, posem en marxar el projecte de col·laboració en la preservació dels Goril·les de Muntanya d'Uganda i Ruanda, espècie en perill d'extinció.

Com cada any ens bolcarem amb il·lusió i ganes per desenvolupar activitats, xerrades, concentracions,... amb al finalitat de recaptar el màxim nombre de recursos possibles per les Fundacions de la zona.

Objectius del Programa de Col·laboració de NATUR CENTER
+ Ajudar a preservar l'entorn dels Goril·les de la zona del Parc Nacional dels Volcans.
+ Contribuir de manera pro activa a la millora de les condicions de vida dels goril·les en l'entorn salvatge i els goril·les que viuen sota la tutela de la fundació.
+ Fomentar la prevenció i eradicació de la caça furtiva.
+ Establir un vincle de col·laboració amb les Fundacions de la zona.

Situació Actual
Actualment queden molt pocs Goril·les de Muntanya al món, principalment concentrats a les zones d'Àfrica Central, on els països d'Uganda, Ruanda i la República Democràtica del Congo vigilen i vetllen per la preservació de l'hàbitat dels Goril·les.

Aquesta espècie s'ha trobat en clara amenaça d'extinció, quan durant els anys 80 quedaven molts pocs exemplars en els seus hàbitats naturals, degut principalment a les dues causes més rellevants en la extinció d'una espècie: la proliferació del seus hàbitat natural i la caça furtiva per part de caçadors amb la complaença dels governs.

Actualment, aquests països han redireccionat el seu punt de vista respecte aquests animals i treballen per la preservació de l'espècie i la eliminació de la caça furtiva.

Gràcies a aquest canvi de política s'ha augmentat fins a uns 820 Goril.les de Muntanya aproximadament segons les últimes estimacions efectuades al principi del 2012, distribuïts entre les zones de Virunga Mgahinga (Uganda), Parc Nacional dels Volcans (Ruanda) i en el Parc Nacional Virunga (República Democràtica del Congo), i a la selva de Bwindi (Uganda).

Fundacions de la zona

Fundació DIAN FOSSEY FUND INTERNATIONAL
Fundada per Dian Fossey el 1978, aquesta fundació es dedica a la protecció dels goril·les i els seus hàbitats a Àfrica, principalment als països de Rwanda, Uganda i a la República Democràtica del Congo.

Si vols veure vídeos sobre els objectius i els projectes de Dian Fossey Foundation International pots fer click al següents links:

+ Save Their Family Tree: Fossey Fund Gorilla Rescue at GRACE

+ Sigourney Weaver PSA: The Dian Fossey Gorilla Fund

+ Year-End Thank You 2014

A Ruanda, Dian Fossey va fundar al 1967 el centre d'Investigació Internacional de Karisoke, on a través de la investigació i la lluita contínua contra els caçadors furtius de diverses maneres, va aconseguir aproximar-se als Goril·les de Muntanya, fins i tot van arribar a deixar-se tocar per la investigadora i jugar amb les seves cries.

Gràcies a aquesta primera aproximació, va establir una relació molt estreta amb un membre d'una família, Digit. Quan els caçadors van matarlo, Dian Fossey va iniciar una lluita per tal de protegir totes les famílies de Goril.les de la zona, lluites i accions que van conduir a problemes diplomàtics entre EUA i Ruanda i a la retirada de totes les beques d'investigació de les que disposava.

L'any 1978, poc després de la mort de Digit, Dian Fossey constitueix la Digit Foundation, amb l'objectiu principal de recaptar diners i recursos per la preservació de l'espècie en el seu hàbitat natural.

Al 1985, era assassinada al seu centre de treball suposadament pels caçadors furtius de la zona. En memòria de la investigadora la Digit Foundation va passar a anomenar-se Dian Fossey Foundation.

Objectius de les fundacions:
+ Protecció del goril·les en el seu hàbitat natural
+ Prevenir la caça furtiva a través de les Patrulles de Control.
+ Recuperar goril·les ferits o malalts
+ Preparar goril·les orfes per re introduir-los la natura

Projectes de les Fundacions:
+ Supervivència i conservació dels Goril·les.
+ Lluita contra la caça furtiva.
+ Seguiment d'exemplars a la natura.
+ Ajuda a les comunitats humanes africanes.
+ Suport als Parcs Nacionals Africans.
+ Rehabilitació de Goril·les rescatats

Pots fer les teves donacions a la nostra guardiola a NATUR CENTER o al número de compte del Banc Santander 0049-5072-11-2095253942
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.